Pogosta vprašanja

Kaj je vključeno v ceno odprave?

V stroške odprave so načeloma vračunani vsi stroški – prevoz, prehrana, skupna oprema, srečanja pred jamboreejem, vstopnine, tabornina, turistično zavarovanje za tujino, … Udeleženci morajo poskrbeti le za svojo osebno opremo (kot npr. za taborjenje) in nekaj žepnine za lastne potrebe (spominki, kakšen sladoled ipd.).
V IST ceno je vključena tabornina in oprema odprave. Za ostale stroške (letalska vozovnica, potovanje po Koreji ipd.) poskrbijo IST udeleženci sami.

Kaj točno pokriva cena? Recimo, ali je potrebno hrano posebej plačati?

Je točno opredeljeno v razpisu – glej razpis. Hrana je vključena v ceno.

Kolikšen deleže prijavnine je tabornina in letalska karta?

900 USD je strošek tabornine, 600 – 800 EUR letalska karta

Kaj krije zavarovanje rizika odpovedi?

Zavarovati bo mogoče celotno potovanje po Koreji – torej letalske vozovnice, tabornino, nastanitve v Koreji ipd. Zavarovati ni mogoče srečanj v Sloveniji pred jamboreejem (teh se bodo udeleženci ali udeležili ali pa jih ne bo in tudi stroški ne bodo nastali), opreme odprave (ki jo bodo udeleženci prejeli, če bo že naročena) in podobnih stroškov. To pomeni, da bo mogoče z rizikom odpovedi zavarovati dobršen del zneska. Trenutno zavarovalnice še ne želijo skleniti zavarovanja, to bo mogoče eno leto pred jamboreejem. Takrat bodo tudi znani natančni pogoji zavarovanja in premija, trenutno pa veljajo v razpisu zapisane ocene.

Viza in potni list

Slovenski državljani za vstop v Južno Korejo vizuma ne potrebujejo, vendar pa od 1. septembra 2021 dalje potrebujejo predhodno avtorizacijo vstopa. Potni list mora biti veljaven še najmanj 3 mesece od dneva vstopa v državo. Številko potnega lista potrebujemo najkasneje v roku 2 mesecev, zaradi nakupa letalskih kart.

Kakšni so vstopni pogoji za Korejo?

Slovenci ne potrebujemo vize za vstop v Južno Korejo. Glede covid ukrepov pa je trenutno še prezgodaj govoriti – trenutno zadostuje pogoj PCT, v primeru testiranja PCR test pred odhodom iz Slovenije in ponovitev po vstopu v Korejo. Ne glede na zapisano pa bomo morali v času jamboreeja upoštevati vse ukrepe, ki bodo v veljavi takrat – morda bo pogoj tudi cepljenje, na kar morajo biti udeleženci pripravljeni.

Cepljenja

Za vstop v državo so priporočljiva obvezna cepljenja kot v RS, kot tudi cepljenje proti COVID-19. Antimalariki niso potrebni

Ali v Koreji delujejo mobilni telefoni?

Slovenski ponudniki nimajo sklenjenih roaming pogodb s korejskimi ali pa so cene zelo visoke. Udeležencem predlagamo, da koristijo brezžični internet (wi-fi točke), ki bo na voljo tudi na celotnem jamboree prostoru.

Ali grem lahko na jamboree kot udeleženec, če bom ravno v času jamboreeja polnoleten?

Ne, udeleženci morajo biti rojeni med 22. 7. 2005 in 31. 7. 2009. Odstopanja od tega datuma žal ni – niti za en dan.

Ali se izven tabora obišče tudi katero korejsko mesto?

V okviru pred odprave se bodo ogledala še druga mesta.

Kje bomo bivali pred jamboreejem ?

Skušali bomo poiskati stroškovno učinkovite nastanitve (telovadnice, šole,…)

Ali bodo udeleženci lahko izbirali, s kom bodo v vodu?

Ne, vodi bodo mešani, sestavljeni tako, da bodo čim bolj pestri. Spoznavanje novih ljudi je eden glavnih ciljev jamboreeja.

Kako plačam prvi obrok?

V skladu z razpisom vas obveščamo, da je potrebno vplačati prvi obrok najkasneje do 14. 1. 2022, priporočamo pa čimprejšnje plačilo zaradi lažje obdelave. Podatki za nakazilo so zbrani v razpisu, jih pa še enkrat navajamo spodaj:
 
   Prejemnik: Zveza tabornikov Slovenije 
   Naslov: Einspielerjeva 6, 1000 Ljubljana 
   TRR: SI56 0201 0001 4142 372 
   Sklic: 00 2001 – številka članske izkaznice udeleženca (obvezno) – člani ZSKSS vpišite 999999
   Namen: JAMBOREE 2023 in ime in priimek udeleženca

Ali moram poslati potrdilo o plačanem obroku?

Ne, potrdila o plačilu ni potrebno pošiljati.
Plačila bomo sami sproti beležili, ob koncu roka (14. 1. 2022) za plačilo pa bomo kontaktirali samo tiste, za katere ne bo zabeleženega plačila. Če torej ne dobite nobenega obvestila, potem je vse urejeno in plačilo prejeto.

Prijave so že mimo, grem lahko vseeno na jamboree 2023?

Tega ti žal ne moremo več zagotoviti, te pa vabimo v našo čakalnico, kjer je objavljen obrazec s prijavo na čakalno listo. V primeru, da se kakšno mesto sprosti, te takoj kontaktiramo na e-naslov, oddan ob prijavi, in damo nadaljnja navodila za prijavo in plačilo; s čimer postaneš del slovenske odprave na jamboree 2023.

Predstavitev akcije na ZOOMU.

Če se nisi uspel udeležiti predstavitve, je tukaj povezava do spletne predstavitve:

https://drive.google.com/drive/folders/1x-Ol9JTieKI6pXBlaZyTYvyoVa-2mi0q